Mulighed for hjemmelevering

+500 biler på lager

Fremragende på Trustpilot 4,6 ud af 5

14 dages fuld returret

Dato:

01.01.1970

Emne:

Nye biler

Fiat 500e brugertest

Fiat 500 har altid været en fantastisk minibil. Den forbinder livsstil med praktik og den har gjort, og gør det stadig inden for en prisklasse hvor de fleste kan være med.

Når trend, livsstil og miljø går op i en højere enhed

Af Morten Beck - Tesla ejer Testbilen: Fiat 500e 

Fiat 500 har altid været en fantastisk minibil. Den forbinder livsstil med praktik og den har gjort - og gør det stadig - inden for en prisklasse hvor de fleste kan være med.

Med den nye 500e tager den alt det med videre, men nu med en elmotor og en batteripakke hvor du aldrig vil opleve ”range anxiety”. Du får tilmed en motor med et moment og optræk som er så fantastisk, at den lever op til sine italienske rødder.

Fiat 500 har altid haft sit look og sin retro stil som et af sine helt store plusser.

Med den nye 500e holder Fiat fast i det smukke italienske retro design.

Det er dog tydeligt, når bilen kommer kørende, at her har vi noget nyt, noget anderledes og noget spændende.

Det er især de full LED lygter, som er smukt designet og det ligner nærmest, at forlygterne har fået nogle elegante og smukke øjenbryn.

Selve fronten fremstår også iøjnefaldende med tallet ”500” skrevet på forrest hvor der på forbrændingsbiler er placeret et kølergitter. Et kølergitter har 500e ikke brug for og derfor kan Fiat lave denne unikke front.

Størrelsen på Fiat 500e

Fiat 500e er både længere, bredere og højere end den normale Fiat 500. Dette kan man tydeligt se og det giver 500e en lidt mere kraftfuld udstråling og en fornemmelse af, at det bestemt ikke er en lille minibil.

Hele det udvendige udtryk er elegant, retro og trendy. Bagenden har fået nye fuld LED baglygter og en tagspøjler er med til at give bilen et sporty look også.

Overalt på bilen finder du tallet 500. Du kan lave en lille konkurrence med dig selv om at finde dem alle. Disse små detaljer, er med til at give indtrykket af kvalitet og grundighed i designet.

Lige fra du åbner døren og sætter dig ind i bilen, bliver du glad. Glad fordi det elegante, trendy, simple og italienske er taget med ind i interiøret.

Der er masser af plads på forsæderne og masser af lofthøjde, så høje mennesker kan sagtens køre i en 500e. De høje mennesker skal dog ikke bevæge sig om på bagsæderne, for de er primært beregnet til børn.

Fiat har valgt, at alle de funktioner du hurtigt skal kunne komme til under kørsel, er fysiske knapper og ikke på touchskærmen. Dette er dyrere at producere, og lækkert for chaufføren.

Selve rattet er fantastisk. Du har genveje til de vigtigste funktioner via rattet. Selv bag på rattet kan du med fingrene styre radiokanal og volumen, dette er en lækker detalje.

Fiat 500 som elbil

Fordi det er en elbil, er der ingen gearstang. Du har blot fire knapper P, R, N og D. Fiat holder det simpelt og lækkert.

Infotainment-systemet er noget af det bedste i klassen, det er intuitivt, nemt og hurtigt at bruge.

Du har både Android Auto og Apple CarPlay. Det er så skønt, at du blot kan ligge din smartphone på den lille hylde under skærmen og så lader din telefon og kobler på uden, at du skal bruge en irriterende ledning, stærkt Fiat.

Hvis du har prøvet at bakke med forskellige bakkamera i forskellige biler, vil du have set meget blandet billedkvalitet og overskuelighed i skærmen. Vær klar til at blive imponeret. Bakkameraret og billedet på skærmen er helt enestående. Billedkvaliteten er så høj og det er så nemt at se hvad der sker. Slut med at bakke ind i noget.

La Prima versionen får du nogle helt igennem lækre sæder med ”vegan” læder. Her har Fiat heller ikke sparet på de finurlige detaljer. I syningerne i sæderne er der skrevet Fiat. Denne lille ting tilføjer, ligesom alle de andre små detaljer, følelsen af stil og trend.

Køreoplevelsen i Fiat 500e er nem, lækker, frisk og hurtig.

Fordi 500e er en elbil, har den et stærkt moment, som betyder at hvis du vil først over krydset, så kommer du det. Den flytter sig hurtigt i det sekund du træder på speederen.

Selve styringen kan næsten ikke blive nemmere, du kan styre Fiat 500e med én finger.

Selvom det er en mindre bil og akselafstanden er lille, er komforten overraskende høj. Små huller og bumps klarer den virkelig godt.

Den høje komfort, kombineret med den lydløse kørsel, giver en herlig afslappende køreoplevelse. Men tag ikke fejl, hvis du ønsker at den italienske sportsbils rødder skal komme frem, så træd blot lidt på speederen og væk er du.

Parallelparkering svært?  Ikke i en 500e, her træder dens lille venderadius i spil og gør den trælse parkerings-disciplin til en leg. Faktisk vil netop denne bil, få dig til at fremstå som en sand mester i alle former for parkering. 

Mortens test konklusion på Fiat 500e

Fiat 500e er en skøn bil med masser af udstråling og karakter. Så hvis trend, livstil og miljø er vigtigt for dig, krydret med sportslige egenskaber, så er Fiat 500e den helt rigtige bil for dig.