Mulighed for hjemmelevering

+500 biler på lager

Fremragende på Trustpilot 4,4 ud af 5

14 dages fuld returret v. køb online

Har du styr på miljøzonerne?

Fra 1. juli 2020 træder regler i kraft

Miljøzoner i Danmark

Miljøzoner indføres i landets største byer

Varebiler er fra 1. juli 2020 omfattet af miljøstyrelsens regler for miljøzoner. Reglerne gælder alle diesel varebiler, og både private og firmavarebiler er omfattet. Reglerne bliver indført i tre trin, fra 1. juli 2020 er det biler registret 1. januar 2007 eller senere der har adgang til miljøzonerne. Senere skærpes reglerne til varebilernes alder yderligere.

De nye miljøzoneregler betyder, at ældre dieseldrevne lastbiler, busser og varebiler pr. 1. juli 2020 ikke har adgang til miljøzonerne, med mindre de får eftermonteret et godkendt partikelfilter.

Farvel til miljø mærket – og goddag til automatisk kontrol

De nye miljøzoner bliver kontrolleret helt automatisk. Din nummerplade aflæses af et kamera når du kører ind i en miljøzone. I første omgang slipper bilisterne dog uden bøde, først fra 1. oktober 2020 bliver der udstedt bøder på baggrund af den automatisk kontrol med zonerne. I perioden fra 1. juli 2020 og til 1. oktober 2020 modtager bilisterne i stedet en advarsel om at de er kørt ind i en miljøzone i et køretøj der ikke har adgang.

Med loven har man også besluttet at afvikle miljøzonemærket. Det betyder, at man ikke længere behøver at have et miljøzonemærke, samt at kontrollen af kørsel i zonerne ikke længere baserer sig på miljøzonemærket.

De tre trin

Regler for kørsel med varebiler i miljøzonerne er delt op i 3 trin. For dieseldrevne varebiler (der vejer op til 3,5 tons) gælder følgende trinvise regler i miljøzonerne.

Trin 1: Fra 1. juli 2020: Varebiler skal være registreret den 1. januar 2007 eller senere for at have adgang til miljøzonerne.

Trin 2: Fra 1. juli 2022: Varebiler skal være registreret den 1. januar 2012 eller senere for at have adgang til miljøzonerne.

Trin 3: Fra 1. juli 2025: Varebiler skal være registreret den 1. september 2016 eller senere for at have adgang til miljøzonerne.

Tjek om din varebil har adgang til miljøzonerne

Du kan selv tjekke om din varebil fra før 2007 lever op til de nye krav, og er du i tvivl om reglerne eller ønsker du rådgivning fra en erhvervskonsulent finder du kontaktoplysningerne herunder.

Tjek din varebil her

Kontakt erhvervskonsulent