Mulighed for hjemmelevering

+500 biler på lager

Fremragende på Trustpilot 4,4 ud af 5

14 dages fuld returret v. køb online

Skift af bilrude

Hvorfor skal du skifte bilrude på autoriseret værksted

Det er spørgsmålet, som mange måske stiller sig selv, når bilens forrude skal skiftes, eller et stenslag skal repareres.

Kort sagt, så er det det sikre valg at lade et autoriseret værksted skifte din bilrude. Som autoriseret værksted går vi ikke på kompromis med kvaliteten eller de forskrifter, som bilfabrikanten anbefaler, når det kommer til rudeskift eller stenslagsreparationer.

Stedet at starte er noget så usexet som rudelimen! Det kan måske forekomme irrelevant at tale om, men det er i høj grad med til at gøre en forskel, når det kommer til rudeskift. Vi tilsikrer, at vi kun køber original rudelim af allerbedste kvalitet og med så få kemikalier som overhovedet muligt. Det gør vi af miljømæssige hensyn og i særdeleshed af hensyn til vores personale, som dagligt arbejder med limen. Rudelimen, som vi bruger, er så skånsom, at vores pladesmede kan arbejde med den uden at benytte åndedrætsværn, handsker og andre værnemidler, som ellers er foreskrevet, når der arbejdes med mange andre lim-typer. Netop det, at den rudelim vi benytter, er mere skånsom for vores medarbejdere og miljøet, gør naturligvis også, at den er dyrere end de billige og sundhedsskadelige lim-typer.

Vigtigt ved skift af bilrude:

  • Den rigtige rudelimen

  • Længden på tørretid

  • Sensorer i/på ruden 

  • Kvalitet af bilruden  

Hjælp min bil har fået en skade

Vi dækker det meste af Danmark, så kontakt os og vi hjælper dig igennem hele forløbet.

Tørretid ved skift af bilrude

Tørretid! Tørretid er ligeledes noget, som autoriserede værksteder ikke går på kompromis med, når vi skifter en forrude. Forskrifterne fra bilfabrikanterne og fabrikanterne, der laver rudelim, er, at rudelim skal tørre i min. 15 graders varme og meget gerne med en luftfugtighed mellem 60-75%. Rudelim hærder med 1 mm. pr. time under ovenstående forhold. Derfor bør man som forbruger stille sig selv det spørgsmål: ”Hvordan kan andre udbydere af rudeskift skifte en rude i en carport eller på en parkeringsplads, hvor der måske kun er 5 grader varmt, og samtidig tilsikre, at limen er tilstrækkeligt hærdet, når bilen igen skal på landevejen?” Vi har ikke svaret, og derfor gør vi heller ikke dette, når vi skifter din bils forrude.

Kvalitet af bilrude ved skift

Den rigtige kvalitet af bilruden. Måske tænker du: en rude er vel en rude, og det kan da være lige meget, hvem der har lavet den! Vi er dog af en anden holdning. Netop forruden er en ekstrem vigtig del af specielt nyere biler i dag. Det er en vigtig del af bilens bærende konstruktion, som sikrer, at bilen fortsat er lige så sikker, som da den blev crash-testet af bilfabrikanten i forbindelse med udviklingen af modellen. Derfor er det sikre valg at få skiftet bilens forrude på et autoriseret værksted, hvor du som kunde er sikret, at din bil kun får monteret ruder af højeste kvalitet, som er godkendt efter de højeste sikkerhedsstandarder inden for bilruder. Det kan være en afgørende faktor, hvis bilen skulle være involveret i et trafikuheld, at kvaliteten af forruden er blandt de absolut højeste – og netop dette går vi ikke på kompromis med hos Autohuset Vestergaard.

Skift af bilrude kræver sensor kalibrering

Sensorer spiller også en vigtig rolle i nyere biler, og derfor er det vigtigt, at disse tjekkes med det rigtige udstyr, når bilen har fået skiftet forrude. Du har måske lagt mærke til, at der i mange moderne biler sidder en eller flere kameraer og sensorer i toppen af bilens forrude!? Disse kameraer og sensorer er en vigtig del af bilens sikkerhedsudstyr, der fx kan genkende fodgængere og forhindre kollisioner med forankørende biler.

I nogle biler har disse sensorer også forbindelse til bilens aktive fartpilot og såkaldte lane assist (som holder bilen på vejen mellem vejstriberne). Disse kameraer og sensorer har behov for en kalibrering efter et rudeskift, og det kan vi som autoriseret værksted sørge for, da vi altid har det nyeste opdaterede udstyr fra bilproducenterne til dette formål. Er disse kameraer og sensorer ikke tilstrækkeligt kalibreret, så risikerer du, at bilen ikke benytter disse funktioner korrekt og dermed får du ikke udbytte af disse sikkerhedsfeatures, som er indbygget i bilen.

Behov for vejhjælp?

Hvis du har brug for din vejhjælp i Danmark eller udlandet, finder du bl.a. oversigt over telefonnumre her:

Læs mere og find telefonnummer