Mulighed for hjemmelevering

+500 biler på lager

Fremragende på Trustpilot 4,4 ud af 5

14 dages fuld returret v. køb online

Forsikring guide ved biluheld

Håndtering af forsikring ved biluheld

Det kan være svært at bevare roen, når du lige er blevet torpederet på vej til arbejde eller har kysset en betonsøjle nede på tanken. Derfor har Autohuset Vestergaard lavet en guide til, hvordan du håndterer forsikringen.

I selve skadesøjeblikket tænker du måske ikke helt klart. Følelserne sidder uden på tøjet, og det ser voldsomt ud; for ikke at tale om, hvad det mon kommer til at koste. Alligevel bør du tage en skade med ro og lade dit skadesværksted og forsikringsselskabet ordne det praktiske.

Det bedste, du kan gøre, er simpelthen at tage en dyb indånding og gøre følgende:

Gør dette ved biluheld til forsikringen

Når uheldet er ude, så sørg for at indhente følgende oplysninger:

  • Billeder af uheldsstedet og skader på ting.

  • Modpartens navn, adresse, telefonnr. og bilens reg.nr. og forsikringsselskab.

  • Oplysninger på vidner (navn, adresse, telefonnr.)

  • Dato, tid og sted.

Hjælp min bil har fået en skade

Vi dækker det meste af Danmark, så kontakt os og vi hjælper dig igennem hele forløbet.

Tag billeder af bilens skader

Når skaden er begrænset, og du er sikker på, at ingen er kommet til skade, så fisk din mobiltelefonen op af lommen og tag billeder af skaden. På den måde er du sikker på, du har dokumentation om skaden og dens omfang på plads, som du herefter sender til os.

På den måde kan vi bedst muligt guide dig videre i forløbet og hjælpe med at finde ud af, om skaden skal anmeldes til forsikringen, hvornår bilen skal udbedres, og om du har behov for andet køretøj i mellemtiden.

»Vi siger også til vores kunder, at de også kan komme forbi skadesværkstedet med bilen, hvis de har brug for det; for selvom det ser voldsomt ud, så ved vi, at det skal vi nok få løst,« siger Anders Rasmussen (Skadechef)

Når du afleverer bilen hos Autohuset Vestergaard, laver vi en skadesopgørelse, som sendes til dit forsikringsselskab. Når reparationen er godkendt af forsikringsselskabet, bestilles eventuelle reservedele hjem, og bilen repareres, males og klargøres til dig – uden at du skal foretage dig noget.

Anmeld skaden på din bil til forsikringen

Du skal som bruger af bilen selv anmelde skaden hos dit forsikringsselskab, uanset om du bliver påkørt eller laver en skade. Det kan du enten gøre på dit forsikringsselskabs hjemmeside eller ved at ringe dem op. Du behøver ikke udtale dig om ansvaret på uheldsstedet; det er dit forsikringsselskab, der afgør, hvem der har ansvaret for uheldet. Vi hjælper også meget gerne med udfyldelse af anmeldelsen.

Behov for vejhjælp?

Hvis du har brug for din vejhjælp i Danmark eller udlandet, finder du bl.a. oversigt over telefonnumre her:

Læs mere og find telefonnummer

Hvornår skal du anmelde skaden til forsikringen?

Der findes overordnet to slags skader;

Skader med en modpart (hvor en anden part er involveret).

Eneskader (hvor du er den eneste involverede part, eller hvor skadevolder er ukendt).

Før du melder din skade til forsikringen, så spørg dig selv om følgende:

Er det kun din bil, som er blevet skadet?

Hvis skaden kun sker på din bil, eksempelvis et stenslag på forruden, kan det være relevant at kigge på skadens omfang og vurdere, om du selv skal dække skaden i stedet for at melde til forsikringen. Det afhænger af din selvrisiko.

Er din selvrisiko dyrere end skaden?

Alle forsikringer er individuelle, og både pris og vilkår varierer meget. Har du en selvrisiko på 3.000 kroner eller mere, og skaden koster mindre, kan det ofte bedre betale sig for dig, at du selv dækker skaden. Det er værd at undersøge, om din præmie stiger, hvis du gør brug af forsikringen.

Vil du undgå skaden på din skadeshistorik?

Du kan også vælge at dække skaden selv; det kaldes hjemkøb af skaden. På den måde undgår du, at skaden bliver en del af din skadeshistorik, som bl.a. kan have indflydelse, hvis du skifter forsikringsselskab, fordi de bl.a. vil prissætte efter din skadeshistorik.

(Kilde: FDM)